Dünyanın En Büyük 3 Hayvanı


Dünyanın en büyük hayvanı nedir? Ve ne kadar büyük? İşte dünyanın en büyük 3 hayvanı!

Mavi Balina

Mavi balina, herhangi bir hayvan türünün en büyük gövdesine sahiptir. Vücut uzunluğunun yaklaşık 22m olduğu söylenir, ancak en büyük teyit edilen birey 34m’dir. Bu fiziğin, büyüklüğü şu anda belirlenmiş olan, yeryüzünde var olan en büyük hayvan türü olduğu söylenir.

En büyük dinozor olan Argentinosaurus’un 45m uzunluğa sahip olduğu söyleniyor ancak bu rakam, keşfedilen omurlar gibi sadece birkaç kemikten hesaplanan tahmini bir sayı olduğu için doğrulanmadı.

Bu nedenle artık boyutu doğrulanan ve bilinen mavi balinanın, Dünya’da var olmuş en büyük hayvan olduğu söyleniyor.

Ayrıca yetişkin olduğunda 190 ton ağırlığının, yeryüzünde var olan hayvan türleri arasında en ağır olduğu söylenmektedir. Yukarıda bahsedilen Argentinosaurus’un tahmini maksimum ağırlığının 100 ton olduğu söyleniyor, bu yüzden ağırlığı bunu çok aşıyor.

Bu tuhaf ağırlık, mavi balinaların yaşadığı denizin kaldırma kuvvetinden kaynaklanmaktadır.

Afrika Fili

Afrika savanaları gibi ormanlarda yaşayan Afrika fili, karada yaşayan en büyük hayvan türüdür.

Vücut uzunluğu 6m ila 7.5m, omuz yüksekliği ise 3m ila 4m arasındadır. Özellikle 10,4 tona varan ağırlığı ile en büyük karasal hayvan türüdür.

Beyaz bir gergedanın yaklaşık 4 ton ağırlığında olduğu söylenirken, bir su aygırı yaklaşık 3,5 ton ağırlığındadır, bu nedenle vücutlarındaki farkı görebilirsiniz.

Zürafa

Afrika’nın otlaklarında veya seyrek ormanlarında yaşayan zürafalar, karada yaşayan en uzun hayvan türleri arasındadır. Başın tepesinde büyüyen boynuzun yüksekliği 4,7m ile 5,3m arasındadır.

En belirgin özelliği uzun boynudur. Zürafalar, kanlarını beyinlerine dolaştıran uzun boyunları nedeniyle herhangi bir hayvanın en yüksek kan basıncına sahiptir.

Kan basıncının en düşükte yaklaşık 160 mmHg ve en yüksekte yaklaşık 260 mmHg olduğu söylenir. İnsanların 130 mmHg’de yüksek tansiyona sahip olduğu söylenir, böylece zürafaların ne kadar yüksek tansiyona sahip olduğunu görebilirsiniz.

Ayrıca, bu uzun boyun, toprak anlaşmazlıkları için de kullanılır ve birbirlerinin boyunlarını çarparlar. Bu davranışa “boyun atma” denir ve bazı zürafaların boyunları kırılır.


0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir